Diensten Nieuwbouw

Onze diensten bestaan hoofdzakelijk uit nieuwbouw met latexspuiten. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het afwerken van nieuwbouw woningen.

Uw nieuwe behangklare woning werken wij af met pleisterwerk en met matte afwasbare kwaliteit latex SPS 4040 voor € 21,50 ex. btw. Dus kant en klaar. Nadat wij klaar zijn kunt u de volgende dag uw nieuwe woning in feite al betrekken. Laat u niet misleiden door andere stukadoorsbedrijven en of latexspuitbedrijven die het net zo duur of zelfs goedkoper aanbieden. Vraag naar de verf die wordt gebruikt en doe dan eventueel uw onderzoek.

Denkt u er over om uw woning met glasvezelbehang af te werken en deze vervolgens te laten rollen? Omdat het u is afgeraden? Wij zetten gaasband op alle scheurgevoelige plaatsen. Dat is in feite hetzelfde als glasvezelbehang. Omdat we al meer dan 20 jaar ervaring hebben in het stukadoren en latexspuiten van nieuwbouw komen scheuren sporadisch voor. Bovendien is een scheur makkelijk te herstellen en dit is achter het behang een ander verhaal.

Het latexspuiten is vele malen mooier en strakker als het traditionele sauswerk. Bang voor scheuren? Bij ons is de kans minimaal omdat wij weten waar de scheuren kunnen ontastaan. Ook geven wij 5 NOA jaar garantie. Bovendien komen wij na de verhuizing nog een keer kosteloos langs om eventuele verhuisschades bij te werken.

Diensten Pleisterwerk

Onze diensten bestaan uit glad pleisterwerk vormt de basis voor uw wanden en plafonds. Net als bij nieuwbouw. Onder pleisterwerk verstaat men het ’glad en strak’ maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een dunne pleisterlaag.
Bij pleisterwerk heeft u keuze uit behang-klaar en saus-klaar.  Het vakmanschap van de stukadoor staat garant voor een spiegelgladde muur.
Na het sausklaar pleisteren zullen de wanden en of het plafond met een latex moeten worden afgewerkt. Dit kan met een roller of door middel van latexspuiten.

Diensten Latexspuiten

Nieuwbouw en bestaande bouw. Het latexspuiten is een mooier alternatief voor het verven van uw muren en plafonds. In plaats van het aanbrengen van verf met een roller en kwast, wordt hierbij de verf door middel van airless spuitapparatuur aangebracht.

Hoe werkt latexspuiten?

Voordat men kan beginnen met latex spuiten moeten de muren of plafonds worden geschuurd. Vervolgens worden alle deuren en kozijnen afgeplakt, omdat er bij latex spuiten veel nevel vrijkomt. Ook als u het plafond een andere kleur dan de muur wilt geven (of vice versa), dan zal deze moeten worden afgeplakt. Daarom is het spuiten van twee kleuren in één ruimte wel mogelijk maar is meerwerk.

Schilderen of latexspuiten

Wanneer kiest u voor het reguliere schilderwerk en wanneer voor latex spuiten? Door de nevel die vrijkomt is latex spuiten met name geschikt voor grote vlakken die dezelfde kleur mogen krijgen. Het afplakwerk is immers een flinke klus waar veel tijd in gaat zitten! Indien u een ruimte heeft waar ongeveer 40 m2 moet worden gespoten kies dan voor de gebruikelijke roller en kwast. Hier is minder afplakwerk voor nodig. Daarom is het vaak niet rendabel om minder dan 50 m2 te latexspuiten omdat het afplakken heel veel werk en heel veel tijd kost. Het latexspuiten wordt dan kostbaarder dan het reguliere sausen en dat terwijl latexspuiten normaal veel goedkoper is.
Bij nieuwbouw moet u eigenlijk altijd voor latexspuiten kiezen. Anders kunt u net zo goed over uw behangklare wanden heen sausen. De roller geeft een structuur die heel veel opvangt.Een beetje uitvullen en rollen. Als u echt een mooie strakke nieuwbouw woning wilt dan is er maar 1 optie. Latexspuiten.

Voor- en nadelen van latexspuiten

Welke diensten u ook kiest…Latex spuiten heeft verschillende voordelen ten opzichte van het reguliere schilderwerk:

  • De latex wordt veel egaler en gelijkmatiger aangebracht dan met de roller, waardoor er vrijwel geen rollerbanen of aanzetplekken meer te zien zijn;
  • Het is een stuk sneller dan verven met een roller;
  • Er wordt minder verf gebruikt, dus het is goedkoper.

Waarom een stukadoorsbedrijf in huren voor latexspuiten en geen schilders- of spuitbedrijf?

Wij als stukadoors hebben de volledige know how in handen voor het perfect afwerken van uw wanden en/of plafonds. Dit in tegenstelling tot een schildersbedrijf of enkel een latexspuit bedrijf. Een schilder of spuiter komt voor wand en plafond afwerking altijd na de stukadoor. Een schilder of latexspuiter is of zijn geen stukadoors. Een stukadoor is geen schilder. Wij als stukadoors schuren alle wanden en plafonds met een Flex schuurmachine en bouwlamp en lopen het ( professioneel ) na. Zoals eigenlijk alleen een stukadoor dat kan.

Diensten raapwerk

Raapwerk

Andere diensten die wij doen zijn raapwerk. Dat heeft als doel de muur uit te vlakken. Met name in in de badkamers,, monumenten maar ook in nieuwbouw woningen muren zijn zelden geheel vlak. Soms wordt een vlakke ondergrond vereist (bijv. voor het verlijmen van tegels) maar ook als de wanden van een woonkamer geheel of gedeeltelijk zijn los gekomen. Raapwerk maakt de muur weer vlak. Ook strijklicht over een niet geheel vlakke muur of plafond kan bijzonder storend zijn. Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals bij openhaarden en trapwrongen. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt. De laagdikte van het raapwerk kan flink oplopen waarbij het vakmanschap van de stukadoor niet alleen bestaat uit het haaks en te lood werken maar vooral ook het snel uithardende materiaal in de juiste hoeveelheden aan te maken en te verwerken.

Diensten raapwerk

 

Diensten schuurwerk

Schuurwerk

Schuurwerk behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor.Het heeft een prachtige zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking op uw plafond. Het droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd te worden.
Als men het gaat sausen of gaat latexspuiten dan gaat het effect verloren. Schuurwerk kan aangebracht worden met een dikte varierend van 5 tot 10 mm en moet in 1 keer aangebracht en afgewerkt worden door de stukadoor om een mooi egaal schaduweffect te creeren. Schuurwerk is niet stootvast en daarom minder geschikt voor wanden. Het aanbrengen van schuurwerk vereist zeer veel ervaring en dient snel te gebeuren.

 

Stalingsvrije wanden en plafonds

DienstenDiensten 

Stralingsvrije wanden en plafonds tegen stralingsziekte. Momenteel met 5G leven we in een grote stralingsgevangenis. Een magnetron zo groot als Nederland waarbij ernstige ziektes en slapeloosheid en huidziektes onvermijdelijk blijken. Wij van Stubeko Exclusive maakt van uw huis een rustplaats om de straling zoveel mogelijk te weren. Meer hierover op Stubeko Exclusive.

Spachtelputz

Bijna alle Sierpleisters zijn een mengsel van kleine steenkorrels en duurzame hechtmiddelen en kleurstoffen. Een van de bekendste en meest gebruikte is  Spachtelputz, deze bestaat uit zand gemengd met duurzame hechtmiddelen. Spachtelputz is in veel kleuren verkrijgbaar. Kleuren van bekende verf merken zoals Sikkens, Histor of Flexa. Deze kleuren zijn vrijwel allemaal te maken. Er zijn veel kwaliteit verschillen tussen de verschillende Sierpleisters.

Diensten