Nieuwbouw met latexspuiten

Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen gecombineerd met latexspuiten.

We hebben speciale scherpe prijzen voor het compleet afwerken van uw nieuw opgeleverde behangklare nieuwbouw woning. Voor het pleisteren en latexspuiten van de wanden en de plafonds. Voor de plafonds rekenen we hetzelfde bedrag als voor de wanden. Mits de wanden in dezelfde ruimte ook worden gestukadoord en de plafonds zijn opgeleverd met spackspuitwerk.

Nieuwbouwwoning en u heeft het spackspuiten laten vervallen?

Indien u in uw nieuwbouwwoning het spack spuitwerk heeft laten vervallen, is er een grote kans dat het ook niet meer valt terug te draaien. Dat is begrijpelijk, want dan maakt de aannemer uiteraard veel winst als hij slechts een paar honderd euro vergoeding geeft. De kosten voor het laten spackspuiten van de kale betonplaten is wel 8x zoveel als bij het laten vervallen ervan. De platen moeten eerst strak gemaakt worden om de overgangen van de scheve betonplaten op te vangen. Vervolgens moet de spackspuiter het hele plafond eerst spuiten en de spack vlak messen om het vervolgens helemaal te spackspuiten. Tussentijds moeten de roestpitten worden geïsoleerd. Indien het spackspuitwerk wat u heeft laten vervallen niet meer is terug te draaien rekenen we € 4,00 m2 ex. btw extra voor de plafonds. . Onze voorkeur gaat uit naar dat u het spackspuitwerk niet laat vervallen. Het in een nieuwbouwwoning met spackspuit gespoten plafond is een hele goede en sterke ondergrond voor het stucwerk.

Nieuwbouwwoning en het afplakken van de trap

Trap afplak latexspuiten

Trap niet afplakken

Onze prijzen bij een nieuwbouwwoning zijn scherp, omdat de wanden al vlak zijn gemaakt vanuit de bouw en behangklaar zijn opgeleverd. Wij gaan uit van een behangklaar opgeleverde nieuwbouwwoning met een standaard trap. Geen donkere “duurdere optionele” trap. Deze dient u zelf af te schermen. Wij plakken de zijkant van de trap af. Deze is vaak al geschilderd. De tredes zijn meestal alleen in de grondverf gezet. Op de 2 foto’s ziet u een  standaard trap en een optionele trap. Deze optionele dient u zelf te beschermen.

Laagdikte van het pleisterwerk

Onze prijzen bij nieuwbouw zijn scherp, mede omdat de wanden al vlak zijn gemaakt vanuit de bouw en behang klaar zijn opgeleverd. De vlakheidscriteria voor behangklaar en sausklaar zijn vrijwel hetzelfde. Vlakheid is niet de gladheid. De dikte van het pleisterwerk van een nieuwbouwwoning is ongeveer 3 mm. Als er hoeken op gaan, zijn deze ook altijd 3mm. Vaak zijn de raamkanten al gestukadoord met gips, voorzien van hoekprofielen en gaat er slechts 1 mm pleisterwerk overheen om het glad te maken. De vensterbanken zijn vaak al geplaatst en afgekit. Daar mag geen dikke stuclaag overheen. Bij sommige nieuwbouw woningen is alles van beton en moet alles worden voorzien van 3 mm ( soms meer ) stucwerk. Dit is echt van woning tot woning verschillend.

Renovlies of stukadoren

vanuit de bouw gaan er veel geruchten de ronde over scheuren, iedereen heeft wel een mening of weet het beter. Vaak wordt er aangeraden ( soms zelfs door de aannemer ) om niet te stukadoren, maar om renovliesbehang aan te brengen. Dat is natuurlijk de grootste onzin die je maar kan bedenken. Renovlies is niets anders dan een behang met een vezel erin. Renovlies is niet naadloos, scheuren zijn gewoon zichtbaar in de hoeken zijn vaak ribbels of plooien zichtbaar, de banen zie je zitten en als het scheurt is het niet te herstellen en het is nooit zo strak als echt stucwerk.

Wij gebruiken gaasband en dat is eigenlijk hetzelfde als het glasvezel/renovliesbehan maar dan in in het klein waar je overheen kan stukadoren. Renovlies is niets anders dan gaas/vezels dat in het behang zit. Vanwege onze lange ervaring in de nieuwbouw weten wij precies waar de kans op scheuren het grootst is. Wij plaatsen het gaas op de plaatsen waar het eventueel kan gaan scheuren. Dan heb je mooi pleisterwerk met latexgespoten wanden/plafonds die beschermd zijn tegen scheurvorming. U wilt toch niet in uw nieuwe nieuwbouwwoning zitten waar behang op de muren zit..en vaak voor nog duurder.

Scheuren

Kans op scheuren is nihil, als deze ontstaan dan is dat meestal in de inwendige hoeken, onder en boven de ramen in het verlengde van de hoeken en bovenaan de gibowanden. Wij gazen al deze scheurgevoelige plaatsen af met gaasband. Dus dan is de kans op scheuren echt sporadisch. Omdat de gibowanden zijn vastgezet aan de bovenkant met pur ontstaat er meestal daar een scheur.  Vanuit de NOA mogen we het gaas niet in de inwendige hoeken plakken en maar alleen op de gibowanden zelf tegen het plafond aan. Mocht er door al onze voorzorgsmaatregelen alsnog  een scheurtje ontstaan dan is dan een heel klein krimpscheurtje en zijn deze eenvoudig met plasterboardfiller te repareren. Als u renovlies behang heeft en het gaat scheuren achter het behang, dan is er pas echt een probleem.

Houten platen zolder

De houten platen op zolder kunnen we meespuiten. Deze moeten met een ademende latex worden gespoten. En dat is de SPS4040 die wij gebruiken. We kunnen de platen eerst 1x spuiten zodat u zelf de nietjes kan wegwerken met renband. Dit doen wij niet. Meespuiten kost € 8,00 m2 ex btw.

NOA

Omdat we NOA-erkend zijn, handelen wij ook naar die norm. Alle voorzorgsmaatregelen die we kunnen doen om scheurvorming tegen te gaan, moeten en passen wij ook toe.  Wij geven 5 jaar NOA-garantie.

Wij spuiten alles 2x af. De verf die we gebruiken is een professionele matte latex de SPS 4040. Ook geschikt voor bijvoorbeeld in de keuken en badkamer.

Voor informatie over latexspuiten, kijkt u dan bij diensten.

Op de referentielijst staan ook nieuwbouwwoningen die we hebben gedaan.

Online offerte aanvragen.Prijs