Onze Diensten: Nieuwbouw

Onze diensten bestaan hoofdzakelijk uit nieuwbouw met latexspuiten. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het afwerken van nieuwbouw woningen.

Uw behangklare woning werken wij af met pleisterwerk en met matte latex  van SPS 4040 voor € 21,50 ex. btw.  Nadat wij klaar zijn kunt u de volgende dag uw nieuwe woning in feite al betrekken.

Denkt u er over om uw woning met glasvezelbehang af te werken en deze vervolgens te laten rollen? Omdat het stukadoren u is afgeraden? Wij zetten gaasband op alle scheurgevoelige plaatsen. Dat is in feite hetzelfde als glasvezelbehang. Omdat we al meer dan 20 jaar ervaring hebben in het stukadoren en latexspuiten van nieuwbouw komen scheuren sporadisch voor. Bovendien is een scheur makkelijk te herstellen en dit is achter het behang een ander verhaal.

Het latexspuiten is vele malen mooier en strakker als het traditionele sauswerk. Bang voor scheuren? Bij ons is de kans minimaal omdat wij weten waar de scheuren kunnen ontastaan. Ook geven wij 5 NOA jaar garantie. Bovendien komen wij na de verhuizing nog een keer kosteloos langs om eventuele verhuisschades bij te werken.

Herengracht renovatie in samenwerking met Stubowa voor RTL 4

Pleisterwerk

Onze diensten bestaan uit glad pleisterwerk. Dit vormt de basis voor uw wanden en plafonds. Onder pleisterwerk verstaat men het ’glad en strak’ maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een dunne pleisterlaag.

Bij pleisterwerk heeft u keuze uit behang-klaar en saus-klaar.  Het vakmanschap van de stukadoor staat garant voor een spiegelgladde muur.
Na het sausklaar pleisteren zullen de wanden en of het plafond met een latex moeten worden afgewerkt. Dit kan met een roller of door middel van latexspuiten.

Pleisterwerk is niet “filmen”. Die term horen we heel vaak. Filmen doen we in Hollywood. Een pleisterlaag van gips is minimaal 3 mm dik. Dus filmen kan alleen met een pasta of een topfinish die je aanbrengt nadat er al is gepleisterd.

Onze diensten

Latexspuiten

Onze diensten bestaan ook uit latexspuiten. Dit is een mooier alternatief voor het verven van uw muren en plafonds. In plaats van het aanbrengen van verf met een roller en kwast, wordt hierbij de verf door middel van airless spuitapparatuur aangebracht.

Hoe werkt latexspuiten?

Voordat men kan beginnen met latex spuiten moeten de muren of plafonds worden geschuurd. Vervolgens worden alle deuren en kozijnen afgeplakt, omdat er bij latex spuiten veel nevel vrijkomt. Ook als u het plafond een andere kleur dan de muur wilt geven (of vice versa), dan zal deze moeten worden afgeplakt. Daarom is het spuiten van twee kleuren in één ruimte wel mogelijk maar is meerwerk.

Schilderen of latexspuiten

Onze diensten bestaan niet uit het reguliere schilderwerk maar uit latexspuiten. Door de nevel die vrijkomt is latex spuiten met name geschikt voor grote vlakken die dezelfde kleur mogen krijgen. Het afplakwerk is immers een flinke klus waar veel tijd in gaat zitten!

Indien u een ruimte heeft waar ongeveer 40 m2 moet worden gespoten kies dan voor de gebruikelijke roller en kwast. Hier is minder afplakwerk voor nodig. Daarom is het vaak niet rendabel om minder dan 50 m2 te latexspuiten omdat het afplakken heel veel werk en heel veel tijd kost. Het latexspuiten wordt dan kostbaarder dan het reguliere sausen en dat terwijl latexspuiten normaal veel goedkoper is.

Bij nieuwbouw moet u eigenlijk altijd voor latexspuiten kiezen. Anders kunt u net zo goed over uw behangklare wanden heen sausen. De roller geeft een structuur die heel veel opvangt.Een beetje uitvullen en rollen. Als u echt een mooie strakke nieuwbouw woning wilt dan is er maar 1 optie. Latexspuiten!

Voor- en nadelen van latex spuiten

Welke van onze diensten u ook kiest…Latex spuiten heeft verschillende voordelen ten opzichte van het reguliere schilderwerk:

  • De latex wordt veel egaler en gelijkmatiger aangebracht dan met de roller, waardoor er vrijwel geen rollerbanen of aanzetplekken meer te zien zijn;
  • Het is een stuk sneller dan verven met een roller;
  • Er wordt minder verf gebruikt, dus het is goedkoper.

Waarom een stukadoorsbedrijf in huren voor latexspuiten en geen schilders- of spuitbedrijf?

Wij als stukadoors hebben de volledige know how in handen voor het perfect afwerken van uw wanden en/of plafonds. Dit in tegenstelling tot een schildersbedrijf of enkel een latexspuit bedrijf.

Een schilder of spuiter komt voor wand en plafond afwerking altijd na de stukadoor. Een schilder of latexspuiter is of zijn geen stukadoors. Deze worden ingehuurd door het schilders en/of latexspuitbedrijf. Zodra de stukadoors weg zijn gaan het schildersbedrijf en/of latexspuitbedrijf wat de wanden moet gaan afwerken met latex er in. Wij schuren alle wanden en plafonds met een Flex schuurmachine en bouwlamp en lopen het ( professioneel ) na. Zoals alleen een stukadoor dat kan.

Raapwerk

Onze diensten bestaan ook uit raapwerk. Dit heeft als doel de muur uit te vlakken. Met name in in de badkamers, keukens, renovatie maar ook bj monumenten, zelfs in nieuwbouw woningen kunnen muren wel is moeten worden uitgeraapt.

Soms wordt een vlakke ondergrond vereist (bijv. voor het verlijmen van tegels) maar ook als de wanden van een woonkamer geheel of gedeeltelijk zijn los gekomen. Raapwerk maakt de muur weer vlak.

Ook strijklicht over een niet geheel vlakke muur of plafond kan bijzonder storend zijn. Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals bij openhaarden en trapwrongen. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt. De laagdikte van het raapwerk kan flink oplopen waarbij het vakmanschap van de stukadoor niet alleen bestaat uit het haaks en te lood werken maar vooral ook het snel uithardende materiaal in de juiste hoeveelheden aan te maken en te verwerken.

Onze diensten raapwerk klaar

Schuurwerk

Onze diensten bestaan soms ook uit schuurwerk. Dit  behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor. Schuurwerk komt niet vaak meer voor. Het heeft een prachtige zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking op uw plafond. Het droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd te worden.
Als men het gaat sausen of gaat latexspuiten dan gaat het effect verloren. Schuurwerk kan aangebracht worden met een dikte varierend van 5 tot 10 mm en moet in 1 keer aangebracht en afgewerkt worden door de stukadoor om een mooi egaal schaduweffect te creeren. Schuurwerk is niet stootvast en daarom minder geschikt voor wanden. Het aanbrengen van schuurwerk vereist zeer veel ervaring en dient snel te gebeuren. Ook is de structuur net als bij betonlook de handtekening van de stukadoor.

Onze diensten schuurwerk

Spachtelputz

Onze diensten bestonden vroeger vaak uit spachtelputz. Wordt net als schuurwerk niet veel meer toegepast. Spachtelputz is in veel kleuren verkrijgbaar. Kijk onderaan de pagina voor enkele voorbeelden. Kleuren van bekende verf merken zoals Sikkens, Histor of Flexa. Deze kleuren zijn vrijwel allemaal te maken. Voor  € 18 m2 spachtelputzen wij met een 1.2 mm korrel. Brander SPS en strikolith. Wij werken met A-merk spachtelputz . Bij het overschilderen van spachtelputz gaat de structuur verloren. Wij adviseren om de spachtelputz op te laten frissen door het te laten latexspuiten of sauzen met een speciale verf zoals Oikos. Wanneer u een andere spachtelputz wenst kunnen wij dit ook verzorgen.

Onze diensten spachtelputz