Nieuwbouw met latexspuiten

Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen gecombineerd met latexspuiten.

We hebben speciale scherpe prijzen voor het compleet afwerken van uw nieuw opgeleverde behangklare nieuwbouw woning. Voor het pleisteren en latexspuiten van de wanden en de plafonds. Voor de plafonds rekenen we hetzelfde bedrag als voor de wanden. Mits de wanden in dezelfde ruimte ook worden gestukadoord en de plafonds zijn opgeleverd met spackspuitwerk.

Indien u het spack spuitwerk heeft laten vervallen, is er een grote kans dat het ook niet meer valt terug te draaien. Dat is begrijpelijk, want dan maakt de aannemer uiteraard veel winst als hij slechts een paar honderd euro vergoeding geeft. De kosten voor het laten spackspuiten van de kale betonplaten is wel 8x zoveel als bij het laten vervallen ervan. De platen moeten eerst strak gemaakt worden om de overgangen van de scheve betonplaten op te vangen. Vervolgens moet de spackspuiter het hele plafond eerst spuiten en de spack vlak messen om het vervolgens helemaal te spackspuiten. Tussentijds moeten de roestpitten worden geïsoleerd. Indien het spackspuitwerk wat u heeft laten vervallen niet meer is terug te draaien rekenen we € 4,00 m2 ex. btw extra voor de plafonds. U bent dan nog steeds voordelig uit. Onze voorkeur gaat uit naar dat u het spackspuitwerk niet laat vervallen. Het met spackspuit gespoten plafond is een hele goede en sterke ondergrond voor het stucwerk.

Onze prijzen bij nieuwbouw zijn scherp, omdat de wanden al vlak zijn gemaakt vanuit de bouw en behangklaar zijn opgeleverd. Wij gaan uit van een behangklaar opgeleverde nieuwbouw woning met een standaard trap. Geen donkere “duurdere optionele” trap. Deze dient u zelf af te schermen. De vlakheidscriteria voor behangklaar en sausklaar zijn vrijwel hetzelfde. De dikte van het pleisterwerk van een nieuwbouwwoning is ongeveer 3 mm. Als er hoeken op gaan, zijn deze ook altijd 3mm. Vaak zijn de raamkanten al gestukadoord met gips, voorzien van hoekprofielen en gaat er slechts 1 mm pleisterwerk overheen om het glad te maken. De vensterbanken zijn vaak al geplaatst en afgekit. Daar mag geen dikke stuclaag overheen. Bij sommige nieuwbouw woningen is alles van beton en moet alles worden voorzien van 3 mm ( soms meer ) stucwerk. Dit is echt van woning tot woning verschillend.

Renovlies:

vanuit de bouw gaan er veel geruchten de ronde over scheuren, iedereen heeft wel een mening of weet het beter. Vaak wordt er aangeraden ( soms zelfs door de aannemer ) om niet te stukadoren, maar om renovliesbehang aan te brengen. Dat is natuurlijk de grootste onzin die je maar kan bedenken. Renovlies is niets anders dan een behang met een vezel erin. Wij gebruiken eigenlijk hetzelfde maar dan in de vorm van gaasband, dat hetzelfde is als wat in het behang zit. Vanwege onze lange ervaring in de nieuwbouw weten wij precies waar de kans op scheuren het grootst is. Wij plaatsen het gaas op de plaatsen waar het eventueel kan gaan scheuren. Dan heb je mooi pleisterwerk met latexgespoten wanden/plafonds die beschermd zijn tegen scheurvorming. Je wilt toch niet in je nieuwe nieuwbouwwoning zitten waar behang op de muren zit. Geschilderd of latexgespoten behang dat vaak nog duurder is om aan te brengen dan wat bij ons het pleisteren met het latexspuiten gecombineerd kost. Mocht er een desondanks toch een scheur ontstaan, dan zijn deze eenvoudig te repareren. Als het gaat scheuren achter het behang, dan is er pas echt een probleem. Wel kan je de houten platen op zolder met renovlies beplakken, omdat de nietjes die erin zitten ook zichtbaar blijven na het latexspuiten. Wij behangen overigens niet.

NOA:

De afgelopen jaren hebben wij zo veel nieuwbouw woningen gestukadoord, en scheurvorming komt echt héél sporadisch voor. Als er toch scheurvorming ontstaat, is het hoofdzakelijk in de inwendige hoeken, wat eenvoudig en binnen 1 minuut is te verhelpen. Omdat we NOA-erkend zijn, handelen wij ook naar die norm. Alle voorzorgsmaatregelen die we kunnen doen om scheurvorming tegen te gaan, passen wij toe en geven 5 jaar NOA-garantie.

Wij spuiten alles 2x af. De verf die we gebruiken is een professionele matte latex de SPS 4040. Ook geschikt voor bijvoorbeeld in de keuken en badkamer.

Voor informatie over latexspuiten, kijkt u dan bij diensten.

360 graden foto. Beweeg met de muis over de foto

Op de referentielijst staan ook nieuwbouwwoningen die we hebben gedaan.

€ 21,17 per m2  ( incl. 21% BTW )

Stukadoren en Latexspuiten

Online offerte aanvragen.