Wij geven u graag tips en adviezen voordat wij het stucwerk komen doen. Het is verstandig deze op te volgen.

Tips en adviezen: Tips. Radiatoren graag laten verwijderen, indien u hierachter afgewerkt wilt hebben. Indien niet, dan worden de radiatoren afgeplakt en zover mogelijk afgewerkt. Met alleen latexspuiten doen we het zo ver mogelijk er achter en hoeven ze niet perse te worden verwijderd.

Trapleuningen

Tips en adviezen : Advies. Trapleuningen (m.u.v. beugels/bouten) graag verwijderen, zodat wij een correct stuk werk kunnen afleveren.

Schakelaars

Tips en adviezen: Advies. Schakelmateriaal ook graag verwijderen (alleen afdekplaatjes dus, zodat het binnenwerk van de wandcontactdoos gewoon blijft zitten!).

Deuren

Tips en Adviezen: Tips. Indien wij in het hele huis moeten zijn, is het prettig als u de deuren verwijdert (m.u.v. toiletdeur) en deze b.v. in de badkamer plaatst (op de deur met plakband even de ruimte vermelden, makkelijker met terughangen)

Pleisteren daarna latexspuiten of Spachtelputz aanbrengen

Tips en adviezen: Advies. Indien er eerst gestukadoord is, dan kunnen wij pas verder gaan met latexspuiten of spachtelputz aanbrengen als de wanden helemaal witdroog zijn. Dus gaarne goed controleren alvorens u weer contact met ons opneemt (alle donkere vlekken moeten dus weggetrokken zijn).

Drogen

Tips en adviezen: Tips. Na onze werkzaamheden dient u goed te ventileren en te stoken ronde 21  graden Celsius. Als het werk ogenschijnlijk droog is, doorgaan met verwarmen en dit eventueel rustig met 1 à 2 graden verhogen. In overleg kunnen wij onze eigen bouwdrogers en luchtblazers meenemen om de droging verantwoordt te bespoedigen. Tevens graag tijdens onze werkzaamheden voor warmte zorg dragen. Indien dit niet mogelijk is zullen wij onze elektrische en/of gas kachels meenemen. Het stucwerk kan niet drogen in koude en vochtige ruimtes. Er ontstaat dan schimmelvorming met alle gevolgen van dien. Indien we dan moeten latexspuiten dan is er kans dat deze doorslaat in de verf

Afplakken: worden uitgevoerd

Afplakken van ramen, deuren, sanitair, keuken e.d. kan door ons bedrijf uitgevoerd. Bij het latexspuiten zitten deze in de prijs inbegrepen. Vloeren en donkere trappen daarentegen niet. U dient zelf zorg te dragen voor de onderliggende vloer. Graag afdekken met stuklopen. Niet met plastic. Dat wordt glad. Eventueel voor bijvoorbeeld kwetsbare houten vloeren kunt u onder de stuklopen harboard gebruiken Wij kunnen het eventueel ook afplakken. Prijzen zijn afhankelijk van de ondergrond. Er is een mogelijkheid om op ons offerte formulier de optie afplakken te kiezen.

Onder de CV zal op breedte van de installatie strak naar de vloer worden worden afgeplakt, aangezien er tussen de leidingen e.d. geen correct werk kan worden afgeleverd

Werkzaamheden:

Tips en Adviezen: Advies. Tijdens het latexspuiten is het niet mogelijk andere aktiviteiten te laten plaatsvinden!!! Dit om stagnatie te voorkomen (indien toch noodzakelijk dan graag even in overleg)

Garantie

0000_Pointer

LET OP!! Voor scheurvorming in plaatmaterialen ( Farmacel, gipsplaat e.d.) kunnen wij geen garanties verstrekken. Alle fabrieks- en materiaalvoorschriften zullen door ons worden toegepast, maar ondanks dit kan er wel eens scheurvorming ontstaan (mochten er toch problemen komen dan lossen wij dat samen op correcte wijze op). Wij houden ons aan de normen van de NOA en geven ook garantie. Kijk op het garantie certificaat van de NOA op onze website.
Voor verkleuringen door schimmelvorming, verf of stiftstrepen o.i.d. kan helaas geen garantie worden verstrekt.

Klachten

Mochten er klachten zijn (wij hopen en gaan er vanuit van niet), dan komen wij graag één keer terug voor herstel. (waar gewerkt wordt kunnen fouten gemaakt worden, ook bij STUBEKO )

Schade

Tips en Adviezen: Beide. Ondanks onze grote voorzorg en voorzichtigheid tijdens het werk kunnen er altijd beschadigingen ontstaan. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schades die worden veroorzaakt door stukadoorswerk in de woning. Enkele voorbeelden: Trappen, Kozijnen, deuren zouden ondanks onze voorzichtigheid kunnen krassen / beschadigen door het afpleisteren en het opzetten van de materialen. Daarom advies om de deuren te verwijderen. Ook niet voor beschadigingen op de vloeren waar wij op moeten werken. Ook niet als deze door ons worden afgeplakt. Houten of stenen vloeren of plinten waar ducktape op wordt geplakt kunnen lijmresten achterlaten en door gereedschap of steigers deuken of zelfs barsten veroorzaken. Dit geld ook voor stenen, natuursteen, epoxy, giet en andere soorten vloeren. Vloeren die gevoelig zijn voor beschadigingen adviseren wij eerst met hardboard af te dekken en dan af te plakken. Of eerst de stukadoorswerkzaamheden te laten uitvoeren alvorens er een vloer in te leggen. Wij zullen uw woning met onze grootste zorg behandelen. Mocht er onverhoopt toch een schade ontstaan zijn wij uiteraard verzekerd. Het eigen risico bedrag bedraag daarentegen € 750,00. Deze wordt bij inschakelen in rekening gebracht. Het moet dus wel echt rendabel zijn om daar gebruik van te maken.

Offerte

Wij gaan bij nieuwbouw offertes uit van een “behang / spuitklare ondergrond”. Geen houtskeletbouw of ruwbouw. Houtachtige ondergronden kunnen niet met stucwerk/sierpleister worden afgewerkt en zijn dus automatisch niet in onze offerte verwerkt.

Glasvezelbehang en gewoon behang:

Glasvezelbehang kan ( MITS GOED GELIJMD ) blijven zitten als ondergrond voor pleisterwerk. Voor oude woningen waar veel scheuren in zitten is het zelfs heel goed en sterk om als ondergrond te gebruiken. Het heeft een vezel in het behang wat zeer sterk lijkt op gaasband. Dit gaat scheuren tegen. Wij hebben het glasvezelbehang niet geplakt en kunnen er geen garantie op geven dat het er op blijft zitten. Het blijkt meestal al met het verwijderen dat het vrijwel niet mogelijk is. Dan kunt u er van uitgaan dat het op een juiste manier is verlijmd en dus geschikt als ondergrond voor pleisterwerk. Alle andere behang moet eerst worden verwijderd.

Loods Stubeko van ons bedrijf

Online offerte aanvragen.