Bij  Stubeko

Worden uw wanden en plafonds 2x latexgespoten met SPS 4040

Heeft u uw wanden / plafonds laten stukadoren? En wilt u alles nog afwerken met latex of muurverf? Hiervoor bent u bij Stubeko in Amstelveen aan het juiste adres.. Wij spuiten altijd met een matte Latex SPS 4040. Al vanaf € 7,00 per m2. ( ex. btw ) Uiteraard adviseren wij u graag over alle mogelijkheden.

Airless Latexspuiten

Het aanbrengen van de latex op de wanden en plafonds door te laten latexspuiten moet met een professionele airless spuitmachine gebeuren en geeft een superstrak eindresultaat, waarbij de gladheid van de ondergrond blijft. Dit in tegenstelling tot sausen.

De kwaliteit van de airless pomp maakt deels uit aan de kwaliteit van de afwerking.  Om kwalitatief goed te kunnen latexspuiten heb je een pomp nodig die minimaal 1,7 l/min kan opbrengen. Uiteraard is ook de kwaliteit van de verf van belang. Je kan nog zo mooi latexspuiten maar als de verf  niet goed is dan is het  eindresultaat ook minder mooi.

Wij werken met een Graco Mark VII.  van 6,0 l/min. Daar kunnen bijvoorbeeld ook 2 slangen op. Dan kan je met 2 man latexspuiten. Dit is gunstig voor grote projecten om de droogtijd tegen te gaan en banen te voorkomen.

Voor woningen waar we voor de deur kunnen parkeren kunnen we vanuit de bus met een slang van 35 meter tot aan de zolder naar binnen halen. Het voordeel hiervan is geen emmers en grote pomp in de woning. Meer werkruimte en minder rommel.

Wij hebben meerdere professionele Graco pompen van dezelfde zware kwaliteit. Daar kunnen we ook mee in flatgebouwen of andere minder goed bereikbare woningen. Dus geen kwaliteitsverschillen.

Kijk bij diensten. Daar staan de voor- en nadelen van latexspuiten in tegenstelling tot sauzen.

Opfrisbeurt woning /bedrijfspand
Wilt u snel uw woning betrekken en u heeft geen tijd of een budget dat het even niet toelaat om alles nieuw te stukadoren? Dan kunnen wij ( vaak binnen 2 dagen ) uw woning afplakken en latexspuiten in 1
kleur. v.a. € 6,00 m2 incl. materialen / afplakmateriaal en arbeidsloon.

Waarom een stukadoorsbedrijf in huren voor latexspuiten?

Wij als stukadoors hebben ruim 15 jaar ervaring met latexspuiten. Ik denk dat we de volledige know how in handen voor het perfect latexspuiten en afwerken van uw wanden en/of plafonds.

Waar gaat het na het latexspuiten vaak mis. De meeste schildersbedrijven of enkel een latexspuitbedrijf zijn geen stukadoors. Zij kunnen ongetwijfeld goed latexspuiten maar met alleen latexspuiten ben je er niet. Voor het opfrissen van een woning zonder reparatie is latexspuiten geen probleem.

Een schilder of spuiter komt voor wand/plafond afwerking altijd na de stukadoor.  Zodra de stukadoors klaar zijn gaat het schildersbedrijf en/of latexspuitbedrijf de wanden en/of plafonds afwerken.  Schuurkop erover hier en daar een reparatie en alles latexspuiten. Elk krasje, gaatje of kleine oneffenheden blijf je zien na het latexspuiten.

Wij schuren alle wanden en plafonds met een Flex schuurmachine en met een bouwlamp lopen het met een stukadoorsoog na. Zoals meestal helaas alleen een stukadoor dat ziet en kan. Met alleen een emmertje renoband en een spackmes kom je niet ver. Wanden die niet zijn afgewerkt met een finish laag zoals bijv. topfinish of rifinotop schuur je open. Wij stukadoors kunnen met verf en een spaan een hele muur pleisteren en 20 minuten daarna alsnog latexspuiten.

Om dit soort redenen kan je soms beter 1 bedrijf hebben voor de gehele afwerking van de wanden/plafonds dan verschillende partijen. Ook voor badkamers of andere verbouwingen. Is vaak ook goedkoper. Meestal zit de aannemer of schilder-spuitbedrijf er financieel ook nog is tussen. Ook als de muren niet mooi zijn geeft de latexspuiter de stukadoor de schuld. De stukadoor doet zijn werk goed en geeft de latexspuiters de schuld. Die zijn ook uiteindelijk verantwoordelijk.

Er zijn buiten de vele afplakwerkzaamheden vrijwel geen nadelen verbonden aan het latexspuiten. Er gaat veel tijd zitten in de voorbereidingen, zoals het schuren, bijwerken, repareren van de ondergrond. Ook het afplakken en kitten kost veel tijd.  Zonder deze voorbereidingen gaat het latexspuiten niet het doel krijgen waar latexspuiten eigenlijk voor bedoeld is.

Kleine oppervlakten kan je soms beter door een schilder laten doen. Tot ongeveer 70 m2 is het niet altijd rendabel om te latexspuiten. Mits het een plafond is. Schilders kunnen heel goed sausen. Dat kunnen wij weer niet.

Als u een spackplafond  heeft dan zou voor de strakke afwerking eigenlijk het plafond moeten worden meegespoten. Ook als u eigenlijk alleen de muren wilt laten latexspuiten. Het laten mee latexspuiten van de spackplafonds zijn rond de € 120,00 voor de verf. Dit is kostprijs van de verf.  Prijs is natuurlijk afhankelijk van de grote van de plafonds. Dit is enkel bij RAL 9010 of RAL 9016. Met latexspuiten in het wit is dat niet nodig.

Wij latexspuiten met latex van SIG de SPS 4040.

Latex specificatie:


Online offerte aanvragen.