Pleisterwerk vormt de basis voor uw wanden en plafonds. Onder pleisterwerk verstaat men het ’glad en strak’ maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een pleisterlaag van gips.

Bij pleisterwerk heeft u keuze uit behang-klaar en saus-klaar. Het vakmanschap van de stukadoor staat garant voor een spiegelgladde muur.

Na het sausklaar pleisteren zullen de wanden en of het plafond met een latex moeten worden afgewerkt. Dit kan met een roller of door middel van latexspuiten.

Stubeko kan alle soorten pleisterwerk afwerken.

Laagdikte bij pleisterwerk.

Nieuwbouw wordt ook met pleisterwerk afgewerkt. Daar zijn de wanden vrijwel altijd behangklaar opgeleverd. Het pleisterwerk  bij nieuwbouw is maximaal 3 mm. Dat is de dikte van een hoekprofiel of een stucstop profiel. De wanden zijn al vlak bij de oplevering maar niet glad genoeg om deze te kunnen sausen of zoals wij doen latexspuiten.

Bestaande bouw of oudere woningen waar het behang van de muur af is gehaald en deze moeten opnieuw worden gestukadoord gaat er altijd een pleisterlaag overheen. De dikte is meestal 3 tot 5 of 6 mm. Als de wanden niet recht zijn kan er soms wel is een wat dikkere laag op moeten.

Renovatiewerk komt voor in woningen of panden waarbij deels de hele muur kaal is en sommige delen weer niet. Daar varieert de laagdikte van 3 mm tot 25 mm. Soms gaat we wel is 10 cm op. Dat is echt afhankelijk van de ondergrond. De prijzen van renovatie zijn hoger dan die van pleisterwerk, meestal de prijzen van raapwerk.

Pleisterwerk bestaande bouw

Raapwerk komt voor in badkamers, keukens en toilet maar ook in oude huizen waar het stucwerk van de muur is. Op het kale steen. Meer hierover bij onze diensten.

Zoals u kunt lezen is het pleisterwerk echt afhankelijk van de ondergrond waar het op moet. Prijzen kunt u vinden op onze tarieven pagina maar om een woning te offreren waarbij een dikkere laag pleisterwerk op moet kunt ook even contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.