Automatische offerte voor stukadoorswerk

Schade offerte

Voorwaarden schade offerte

De betalingsvoorwaarden en tarieven voor het opmaken van bijvoorbeeld een waterschade offerte zijn € 50,00 +  10% van het totaalbedrag . Bij het uitvoeren van de werkzaamheden van een schade-offerte na onze expertise zullen de 10% van de gemaakte kosten in mindering worden gebracht op de factuur.

Mocht u vragen hebben over de betalingen of de tarieven kunt u contact opnemen met N.J.M. Kooijman op telefoonnummer 06-15 505 505

Hieronder staat een duidelijke omschrijving over het hoe of wat.

Schadeofferte uitleg en de berekening

Hoge schadeclaim…?

Als u waterschade heeft gehad in uw woning is dat natuurlijk al erg genoeg. Het is een vervelende en vreselijke situatie. Ook de verzekering is meestal een nare dwarsligger in het afhandelen hiervan. Ook als ze zogenaamd “lang genoeg gewoon zijn gebleven”. Ze zijn allemaal hetzelfde. De verzekering probeert u ten alle tijden af te schepen met een “schijntje” en bagatelliseert de schade terwijl u misschien al 25 jaar of langer een (hoge) premie betaalt, en u misschien zelfs nog nooit aanspraak erop heeft gedaan. De verzekering zal altijd proberen zo min mogelijk uit te keren en het komt ook weleens voor dat zij met een eigen stukadoor of schilder aankomen zetten omdat de offerte te hoog is. U heeft recht op de vergoeding van de schade en alles daaromheen.

U hoeft niet zelf uw woning leeg te halen en uw spullen zelf op te slaan in de tuin. Dit kunt u wel doen, maar de kosten om het te laten doen en de opslag voor een container zijn kosten waar u recht op heeft. Ook het afplakken en bouwdrogers huren om het droogproces te versnellen enz.

Let op! Als u uw woning door ons heeft laten stukadoren en ook heeft laten latexspuiten, dan is het onmogelijk dat een schilder dit met een roller kan oplossen. Als het plafond waterschade heeft gehad, dan zal de gehele woonkamer opnieuw moeten worden gespoten om het weer net zo te krijgen als hoe het was van vóór de waterschade. Met latexspuiten kan je niet alleen het plafond spuiten zonder daarbij ook de wanden te raken. Bij het afplakken van de wanden kan er weer schade ontstaan door het verwijderen van de afplak tape. Roze tape is niet krachtig genoeg voor de 230 Bar sterke spuit.

Alleen sauzen is natuurlijk een mogelijkheid en kan altijd achteraf worden gedaan met een ook een zeer mooi resultaat. Alleen wordt het niet zo mooi als dat het was van vóór de lekkage en toen alles was gespoten met latex. U heeft recht op de staat waarin uw woning was voordat de schade ontstond en u hoeft echt geen genoegen te nemen met iets minder moois. U heeft daar gewoon recht op. Hetzelfde als dat u met uw auto schade heeft en de schade-expert zegt dat de schade €2.800,- is om het weer goed te krijgen, dan heeft u daar recht op. Als u het achteraf door een garage laat opknappen die het voor €1.400,- kan repareren door gebruik van imitatie onderdelen zoals  een motorkap, scherm, lampen en goedkopere verf, dat is dan uw keuze. De verzekering dient de €2.800,- te betalen ongeacht of u het laat maken of niet. Dat kost het om de auto in de staat te krijgen waarin deze was als vóór de schade.

Wij van Stubeko zullen op een legale manier de prijs offeren die eerlijk is voor u en ook voor de verzekering. Wij zullen de verzekering nooit te veel geld vragen maar hoeven ze ook niet te matsen. Ze matsen mij in ieder geval ook niet. Daarom zal het een redelijk hoge schadeclaim zijn, maar niet te hoog. Gewoon wat het normaal hoort te zijn.

Daarom rekenen we €50,- voor de opmaak van de offerte en 10% van de herstelkosten. Deze kosten worden verrekend bij het uitvoeren van de herstelwerkzaamheden.

Indien u zelf de vloeren afplakt en zelf uw woning leeghaalt, geen CBOX container hoeft te huren, geen bouwdroger huurt en het plafond laat sausen i.p.v. te spuiten zult u veel goedkoper uit zijn dan de schadeofferte. Net als bij de autoschade. Indien de schade aan uw woning door bijvoorbeeld waterlekkage €5.000,- is en u heeft €550,- betaald aan ons, dan houdt u €4450,- over van de schade indien u het niet door ons laat uitvoeren. Stel u maakt uw woning zelf leeg en doet veel voorwerk zelf,  u bent ook tevreden met een mooi gesausd plafond en de totale kosten zullen in totaal €1.800,- zijn, dan heeft u daar al 10% van betaald. Namelijk €180,-. De factuur zal zijn: €1.800 – €180 = €1.620,-. Maar de 10% was toch meer? U had toch €550,- aanbetaald…?

In plaats van de € 5.000,- die de verzekering aan u heeft betaald bent u door de zelfgemaakte kosten slechts €1.800 + €550 – €180 = €2170,- kwijt. Dus u houdt €2830,- netto over. Omdat u geen € 5.000,- heeft betaald en nu €3.200,- overhoudt, betaalt u die 10% van wat u overhoudt. De resterende 10% India geval €320,- gaat dus niet van factuur af. Maar is de 10% van het bedrag dat u in uw zak steekt. Plus de € 50,- die is voor de opmaak van de offerte.

Mocht de verzekering onze offerte te hoog vinden, dan kunnen ze ons ook bellen. Ik kan uitleggen wat er precies wordt berekend en hoe we het hebben berekend. Ook kunnen we een factuur maken van het hele bedrag zodat u deze aan de verzekering kunt geven zodat deze aan u wordt uitgekeerd. Het niet uitgevoerde werk kunnen we crediteren. Op deze manier bent u verzekerd dat u niets tekort komt van de verzekering, en het resterende geld dat u overhoudt door het niet te laten uitvoeren kunt u dan zelf houden (minus de 10% uiteraard). Hoe meer u aan ons betaalt, hoe meer u zelf van de verzekering overhoudt.

Deze manier van offertes maken heb ik vroeger geleerd van een overleden vriend die eigenaar was van Autoschade van den Berg in Amstelveen. Hij stond net als ik vele malen in de week offertes te maken van schades om geld van de verzekering te ontvangen voor de klant om vervolgens niets meer te horen van die klant. Dus meestal voor eigen gewin. Offertes maken kost niet alleen een hoop tijd maar wij helpen ook in het verloop. Op deze manier worden we er allebei beter van en niet alleen de klant. Mocht om wat voor reden de verzekering weigeren te betalen en ze u toch afschepen met een ander bedrag, dan betaalt u de €50,- en 10% daarover. Mochten ze helemaal niet tot betalen overgaan, dan bent u alleen de €50,- verschuldigd. U stuurt een kopie van de mail naar ons toe en ronden het dan af. Wij zullen altijd proberen om zo hoog mogelijk te offeren, maar wel eerlijk. We zijn een eerlijk bedrijf en lichten niet de verzekering op. Ze betalen gewoon de kosten die ervoor staan, niets meer en niets minder. Net als dat wij voor onze polissen betalen. Niets meer en zeker niets minder.