Pleisterwerk en latexspuiten

Pleisterwerk van de wanden en plafonds vormen de basis van uw woning en of bedrijfspand.

Onder pleisterwerk verstaat men het ’glad en strak’ maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een pleisterlaag van gips. De stuclaag. Bij pleisterwerk heeft u de keuze uit behangklaar en sausklaar. Het vakmanschap van de stukadoor staat garant voor een spiegelgladde muur.

Bij het pleisteren van uw wanden en plafonds wordt het plafond vrijwel altijd sausklaar gestukadoord. De wanden kunnen bij sausklaar later worden gesausd en bij behangklaar kan je behangen. Ook heel fijn behang. Bij sausklaar stukadoorswerk kan het nog niet meteen worden afgewerkt door middel van latexspuiten. Dan dienen er nog wat extra behandelingen te worden uitgevoerd.

Stubeko kan alle soorten stuclagen afwerken. Pleisterwerk op vrijwel alle wanden en plafonds. Op hout kan niet worden gestukadoord.

Pleisterwerk en de laagdikte 

Nieuwbouw wordt ook met pleisterwerk afgewerkt. Daar zijn de wanden vrijwel altijd behangklaar opgeleverd. De stuclaag bij nieuwbouw is maximaal 3 mm. Dat is de minimale dikte van het pleisterwerk van een hoekprofiel en of een stucstop profiel. De wanden zijn al vlak bij de oplevering maar niet glad genoeg om deze te kunnen sausen of zoals wij doen latexspuiten.

Foto hieronder is pleisterwerk van de wanden en het plafond gedaan. Ook is er een jodenrand geplaatst op het plafond en is deze met latexspuiten afgewerkt.

Pleisterwerk in bestaande bouw

of oudere woningen waar het behang van de muur af is gehaald hebben ook een stuclaag nodig. Als deze moeten opnieuw worden gestukadoord gaat er altijd een pleisterlaag overheen. De dikte van de stuclaag is meestal 3 tot 5 of 6 mm. Als de wanden niet recht zijn kan er soms wel is een wat dikkere laag op moeten. Tot ongeveer 6 mm is het pleisterwerk. Daarboven wordt het meestal raapwerk.

Op de foto met de roze voorstrijk is de linkerwand een gipsplatenwand en daar is het pleisterwerk ongeveer 6 mm. De wand daarnaast is erg krom en daar zitten holle vlakken in van wel 2 cm. Dat zie je pas als je de wanden met een rei controleert. Dus dat is in dit geval raapwerk.

Renovatiewerk

komt voor in woningen of panden waarbij deels de hele muur kaal is en sommige delen weer niet. Daar varieert de laagdikte van 3 mm tot 25 mm. Soms gaat we wel is 10 cm op. Dat is echt afhankelijk van de ondergrond. De prijzen van renovatie zijn hoger dan die van pleisterwerk, meestal de prijzen van raapwerk.

Raapwerk komt voor in badkamers, keukens en toilet maar ook in oude huizen waar het stucwerk van de muur is. Ook casco nieuwbouw woningen zijn niet behangklaar. Meer hierover bij onze diensten. Kijk ook bij onze projecten voor voorbeelden van stukadoorswerk. Ook op onze stubeko-exclusive website staan nog meer mogelijkheden.

Soms is de laagdikte zo dik dat het met een gipsspuit moet worden aangebracht.Zoals u kunt lezen is het stucwerk echt afhankelijk van de ondergrond waar het op moet. Prijzen kunt u vinden op onze tarieven pagina maar om een woning te offreren waarbij een dikkere laag pleisterlaag op moet kunt ook even contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.

Voorstrijken voor renovatie

Pleisterwerk Raapwerk

Raapwerk wit